Een Belgische greenkeeper in Zweden

Posted · Reactie toevoegen

Eind maart vertrekt Michel Van Uffelen naar de Kristianstads Golfklubb in Zweden. Via het beursprogramma van FEGGA (de overkoepelende organisatie van Europese greenkeepersverenigingen) krijgt hij de kans om 6 maanden te werken en leren op een Zweedse topbaan. In het verleden was Michel actief als hoofdgreenkeeper in Beveren en Koksijde. De voorbije vier jaar was hij bij Groenservice verantwoordelijk voor onder meer het voetbalveld van het Koning Boudewijnstadion en diverse Belgische profclubs.

“Ik ben FEGGA en onze Belgische greenkeepersvereniging GAB dankbaar voor deze kans. Met deze stage wil ik mij verder verdiepen in het beheer van gras op een duurzame manier, iets waar Scandinavië zeker een voortrekker in is. Dat de kwaliteit hoog ligt, bewijzen de diverse Europese wedstrijden waaraan ik zal mogen meewerken. Dagelijks werken op een golfbaan van dit niveau zal een leerrijke ervaring worden, daar ben ik van overtuigd. Tussendoor zijn er ook nog seminaries, persoonlijke projecten en studietrips in de omgeving om de leerervaring compleet te maken.

Hopelijk zal mijn Zweeds avontuur in de toekomst nog meer Belgische green- en groundskeepers aansporen om deze stap te zetten. Er zijn diverse projecten waaraan je kan deelnemen, van enkele weken meewerken aan een groot toernooi tot langere stages in het buitenland. En dit voor zowel greenkeepers met ervaring als voor mensen die nieuw zijn in het vak. Het is sowieso een ervaring voor het leven en een meerwaarde voor je loopbaan.”

Heb je zelf vragen over projecten en stages contacteer GAB via greenkeepersbelgium@gmail.be.