Bliksem waarschuwingssysteem op Nuclea golf

Posted · Reactie toevoegen

Het systeem ontvangt live coördinaatgegevens van feitelijke flitsen in de buurt van de golfbaan met de hoogste nauwkeurigheid en stuurt deze gegevens onmiddellijk als waarschuwing, alarm en volledig veilig naar mensen buiten, afhankelijk van hun locatie. Deze gegevens zijn gebaseerd op de modernste Observatiesysteem voor onweersbuien van Siemens AG.

Het systeem werkt volledig autonoom. Het biedt vele voordelen ten opzichte van de manuele onweerwaarschuwing op golfbanen. Het systeem objectiveert de weerwaarschuwing en vervangt mogelijk verkeerde en persoonsbedreigende subjectieve beoordelingen door een feitelijke meettechniek. De functionaliteit van het systeem beperkt zich uitsluitend tot het melden van een daadwerkelijke blikseminslag in een omgeving die relevant is voor de veiligheid van de spelers. Het systeem kan geen blikseminslag voorspellen of verdere voorspellingen doen over de weerontwikkeling.

Worden er een of meerdere bliksem inslagen geregistreerd die de veiligheid van de spelers in gevaar zouden kunnen brengen dan wordt het bliksem waarschuwing signaal gegeven. Twintig minuten na de laatste blikseminslag in het bewakings‐ gebied is geregistreerd is het weer volledig veilig om verder te spelen en wordt het herstart het spel signaal gegeven. Jaarlijks zullen er voor enkele wedstrijden testalarmen uitgestuurd worden om spelers te trainen in de juiste interpretatie van de signalen. Het bliksem waarschuwingssysteem bevindt zich links van de heren Tee van hole 5. Het systeem kan ook gebruikt worden bij de start van shotgun wedstrijden.

Bliksem waarschuwingssysteem
Via een mobiele website op de smartphone geven we informatie over de alarmstatus van het systeem en de tijd tot het volledig duidelijke signaal met een countdown. Deze aftelling telt van 20 minuten tot nul en schakelt dan automatisch over op allclear. Als er opnieuw een blikseminslag wordt geregistreerd, springt het aftellen terug naar 20 minuten.

Bewaar deze belangrijke link a.u.b. vooral op je smartphone. https://golfclubnuclea.coptrweb.de/